Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 3 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 500 g de courge butternut, pelée, épépinée, en dés (1½ cm)
- 200 g de lentilles, sèches, noires, (beluga, cuisson 20 minutes)
- 30 g de purée d'amande blanche (clair)
- 20 g de concentré de tomate
- 2 c. à soupe de curry en poudre (doux)
- 1 ½ c. à café de sel
- 750 g d'eau
-
4
brins de coriandre, fraîche, feuilles
arrachées et grossièrement hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1503.4 kJ / 359.3 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
Alternatywne przepisy
Risotto alle cinque P
30min
Salade de melon aux lentilles en verrines
50min
Parmigiana al forno
1h 50 min.
Focaccia au romarin
2h 30min
Korma de légumes aux noix de cajou
55min
Sirop chai
35min
Tartare de légumes
25min
Gratin de quinoa et brocolis
1 Std. 10 Min
Houmus
10min
Salade pommes-carottes
5min
Mousse au Toblerone®
3h 10 min.
Salade de carottes
15min