Pâtes à la sauce de betterave et à la feta

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • 15 g d'huile d'olive
  • 80 g d'oignon jaune coupé en quartiers
    80 g d'oignon rouge, coupé en quartiers
  • 150 g de betterave rouge, cuite coupée en morceaux
  • ½ c. à café de piment, sec, en flocons
  • 25 g de jus de citron, fraîchement pressé
  • 25 g de noix décortiquée
  • 2 c. à café de sel
  • 1000 g d'eau
  • 150 g de pâtes sèches type rigatoni, (voir conseil)
  • feta pour garnir
  • aneth frais pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 portions

Kalorie 936.5 kcal / 3918.2 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 34.4 g
Węglowodany 137.3 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 4817.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...