Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 250 g brown rice
- 4 red peppers (approx. 250 g each)
- 1 ½ tsp salt, or to taste
- 500 g vegetable stock, homemade (see tip)
- 12 pitted black olives, sliced
- 20 g fresh parsley leaves
- 3 pinches ground black pepper
- 100 g white wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 683 mg
Alternatywne przepisy
Janek's Chicken Soup
2h
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Padrón Pepper Pesto
4 Std. 15 Min
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1 Std. 40 Min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10 min
Potato and Dried Mushroom Soup
35 min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1h
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min