Urządzenia i Akcesoria
Vegan Oyster Mushroom Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
onion quartered120 g
-
carrots cut in pieces (3 cm)120 g
-
80 g celeriac, peeled, cut in pieces (3 cm)celery cut in pieces (3 cm)80 g
-
parsnip peeled, cut in pieces (3 cm)60 g
-
garlic cloves2
-
olive oil30 g
-
water650 g
-
fresh oyster mushrooms torn in pieces500 g
-
dried bay leaves2
-
whole allspice berries3
-
sweet paprika1 tsp
-
hot paprika½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
ground ginger¼ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
tomato purée15 g
-
dried oregano2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
670 mg
Białko
6 g
Kalorie
663 kJ /
159 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jewish Chicken Soup
50 min
Creamy Pea Soup
40 min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1 h
Maple-Buttered Rum Cider
No ratings
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 h 15 min
Avocado Tikka (Matthew Kenney) Metric
6 h 5 min
Beetroot and Herring Open Sandwich (Smørrebrød)
50 min
Gazpacho
1 h 15 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 h
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min
Creamy Mushroom Truffle Soup
50 min