Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cashew nuts
-
3
slices sliced white bread, thick, diced (2 cm)
lub sourdough bread, diced (2 cm) - 1 broccoli (approx. 500 g), florets, halved if large amd stems, lightly peeled, cut in pieces (2 cm x 5 cm)
- 3 - 5 garlic cloves, to taste
- 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for drizzling
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 90 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 200 g potatoes, peeled, diced (3 cm)
- 1100 g water, plus extra for soaking
- 40 g nutritional yeast flakes
- ¾ tsp dried mixed herbs
- ¾ tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- vegan cheese, grated, for sprinkling (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1629 kJ / 390 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1032 mg
Alternatywne przepisy
Red Lentil Soup
40min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 Min
Chickpea soup with spinach
40min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Vegetable and Almond Soup
45 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min