![Bulgur Wheat Bulgur Wheat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf6310e8-02ce-4f5d-ae49-9f73b5cb0006/Derivates/f0cf7bb2-414b-4f17-b032-a38656bd3b3f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 500 g bulgur wheat, medium (see tip for portioning)
- 400 - 800 g water (see tip)
- 5 - 20 g oil
- ½ - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 896 kJ / 214 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 296 mg
Alternatywne przepisy
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM6)
1h
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 min
Baba Ganoush
1h
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Puy Lentil Dip
45 min
Bulghur
35 min
Sautéed Red Peppers with Onions
25 min
Basic Bulgur
35 min
Spanish Tortilla
1h
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Tabbouleh
2sa 15 dk
Best Basic Houmous
5 Min