Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną

4.3 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

Gotowanie jajek
  • 6 jajek schłodzonych
  • woda (do oznaczenia 1 l)
Gniazda wielkanocne
  • masło do natłuszczenia
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 żółtko
  • 120 g wody
  • ½ łyżeczki soli
Pasta jajeczna
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 20 g cebuli szalotki
  • 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 10 g musztardy
  • 10 g majonezu
  • 5 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 343.2 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 616.6 kJ / 147.4 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...