
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na ciemnym piwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Ciasto biszkoptowe
-
mąki tortowej250 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego75 g
-
cukru300 g
-
sody oczyszczonej2 ½ łyżeczki
-
piwa ciemnego typu porter250 g
-
masła pokrojonego na kawałki250 g
-
śmietany, 36% tłuszczu140 g
-
jajka2
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Krem śmietankowy
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki300 g
-
cukru pudru100 g
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki350 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462 kcal /
1933 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
31.8 g
Węglowodany
42.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Sód
289.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Piegusek na białkach
1 godz.
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Sernik panda
1 godz. 30 min