
Urządzenia i Akcesoria
Torcik w kształcie serca
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Biszkopt
-
jajek6
-
cukru150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej180 g
-
proszku do pieczenia¾ łyżeczki
-
soli1 szczypta
Krem i nasączanie biszkoptu
-
wody90 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego25 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
cukru pudru30 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
-
dżemu z czarnej porzeczki2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
635.5 kcal /
2659 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
37.6 g
Węglowodany
62.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Sód
313 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER II/2023
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lody miętowe z czekoladą
8 godz. 30 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2 godz. 50 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Tort z szampańskim kremem
2 godz. 50 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Cake pops na święta
6 godz.
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Lody marmurkowe
11 godz. 30 min