Urządzenia i Akcesoria
Kawa cynamonowo-waniliowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
Syrop cynamonowo-waniliowy
-
1 laska wanilii
-
150 g wody
-
150 g cukru
-
2 laski cynamonu
Bita śmietana
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)
Kawa
-
300 g kawy, zaparzonej (patrz wskazówka)
-
100 g mleka
-
cynamon, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
60.9 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1440.5 kJ /
344.3 kcal
Tłuszcz
29.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 min
Karmelowe macchiato
30 min
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Kawa mielona piernikowa
10 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Kawa parzona
20 min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 min
Kawa latte
10 min