Deser piña colada

Deser piña colada

4.1 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porcji

Składniki

  • 40 g wiórków kokosowych
  • 100 g herbatników
  • 30 g masła miękkiego
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówkimiarka
  • 30 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)
  • 200 g ananasa, świeżego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość ananasa ze skórką do dekoracji
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 4 łyżki wody
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 100 g mleczka kokosowego
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 462.8 kcal / 1936.4 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 39.3 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 24.6 g
Sód 213 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...