Deser piña colada
TM6 TM5

Deser piña colada

3.9 ( 16 ocen )

Składniki

  • 40 g wiórków kokosowych
  • 100 g herbatników
  • 30 g masła miękkiego
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    miarka
  • 30 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)
  • 200 g ananasa, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 4 łyżki wody
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 100 g mleczka kokosowego
  • ananas, świeży ze skórką, do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
462.8 kcal / 1936.4 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
39.3 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
24.6 g
Sód
213 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy