
Urządzenia i Akcesoria
Deser piña colada
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porcji
Składniki
-
40 g wiórków kokosowych
-
100 g herbatników
-
30 g masła miękkiego
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówkimiarka
-
30 g cukru pudru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)
-
200 g ananasa, świeżego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość ananasa ze skórką do dekoracji
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 łyżki wody
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
100 g mleczka kokosowego
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.8 kcal /
1936.4 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
39.3 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
24.6 g
Sód
213 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska