Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
Syrop cytrynowy
-
100 g cukru
-
170 g wody
-
90 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego90 g likieru cytrynowego, typu limoncello (patrz wskazówka)
Pianka z owoców leśnych
-
70 - 90 g cukru
-
skórka z cytryny z 1 szt., ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
450 g owoców jagodowych, mrożonych, np. borówek, malin, jeżyn, truskawek450 g owoców jagodowych, świeżych np. borówek, malin, jeżyn, truskawek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
110 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby), (patrz wskazówka)2 białka ze sparzonych jajek
Bita śmietana z maślanką
-
60 g cukru
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
90 g maślanki
-
32 biszkopty lady fingers przekrojone na pół, (patrz wskazówka)
-
owoce jagodowe, świeże np. borówki, maliny, jeżyny, truskawki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
128.4 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
2937 kJ /
702 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
18.6 g
Węglowodany
94.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Cynamonki na parze
50 min
Deser piña colada
3 godz.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min