Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'amandes émondées
- 250 g de sucre roux
- 2 œufs
- 1 blanc d'œuf, battu
- amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 11.5 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55 min
Ghoribas marocains
35 min
Ghoribas à la noix de coco
20 min
Crêpes aux mille trous
1 godz. 10 min
Bhajis à l'oignon avec sauce à la coriandre et au piment
1h
Orange au sirop de clou de girofle
Brak ocen
Cupcakes à l'orange et panais
1h
Biscuits aux épices et à l'orange
50 min
Taktouka (salade de tomates et poivrons confits)
35 min
Crème fouettée mascarpone
5min
Gâteau moelleux au citron
1h
M'semen (crêpes feuilletées)
2h