Légumes rôtis à la grecque au pesto de roquette et au citron

4.8 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Le pesto de roquette
  • 60 g de parmesan en morceaux
  • le zeste d'un citron jaune
  • 30 g de pignons de pin
  • 2 gousses d'ail
  • 85 g de roquette
  • 75 g d'huile d'olive extra vierge
  • ¼ c. à café de sel
Les légumes
  • 560 g de brocoli, détaillé en bouquets
  • 220 g d'oignon rouge en fines tranches
  • 220 g de tomates cerise coupées en deux
  • 150 g de feta émietté
  • 15 g d'huile d'olive et un peu pour la plaque de four
  • 2 citrons jaunes coupés en deux

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 329.5 kcal / 1378.6 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 497 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...