Urządzenia i Akcesoria
Pizza neapolitańska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 porcje
Składniki
-
470 g wody
-
1 kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (3 g)
-
360 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia
-
30 g octu30 g soku z cytryny
-
200 - 220 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 kulki sera mozzarella di Bufala (250 g łącznie), pokrojonego w plastry i odciśniętego na papierowych ręcznikach
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1365.4 mg
Białko
33.4 g
Kalorie
3481.8 kJ /
832.2 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
152.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
30 min
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 min
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min