Sernik jagodowy

4.5 113 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • 220 g herbatników pokrojonych na kawałki
  • 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g jagód, świeżych plus opcjonalnie dodatkowa ilość do dekoracji
    300 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, odsączonych
  • 900 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki
  • 230 g cukru
  • 15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    30 g cukru wanilinowego
  • 6 jajek
  • 25 g mąki pszennej
  • 600 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 35 g cukru pudru
  • kwiaty, jadalne do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 445.9 mg
Białko 14.8 g
Kalorie 1804 kJ / 431.2 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...