Urządzenia i Akcesoria
Sernik jagodowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
220 g herbatników pokrojonych na kawałki
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
300 g jagód, świeżych plus opcjonalnie dodatkowa ilość do dekoracji
-
900 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki
-
230 g cukru
-
15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
6 jajek
-
25 g mąki pszennej
-
600 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
35 g cukru pudru
-
kwiaty, jadalne do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
445.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1804 kJ /
431.2 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska