Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g wody, letniej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
- 60 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 339.1 kJ / 81.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 78.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placek czosnkowo-serowy
2h
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1h 20min
Imprezowe kąski preclowe
1h 20min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2u. 20min
Świderki z makiem
2h 10min
Mleczne bułki do odrywania
4h
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2h
Warkocze orzechowe
2h
Włoskie grissini
2h
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1h