Urządzenia i Akcesoria
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
owoców jagodowych, mrożonych uprzednio rozmrożonych300 g
-
cukru70 - 110 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego4 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki450 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do ciasta (opcjonalnie) i do oprószenia blatu200 g
-
jajko1
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli plus 1 szczypta1 łyżeczka
-
wody1500 g
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454.6 kcal /
1901.9 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
75.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1066.7 mg