Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- huile d'olive, pour le panier de la friteuse à air
- 2 entrecôtes de bœuf
- 20 g de parmesan, en morceaux (3 cm)
- 30 g d'échalote
- 30 g de beurre doux
- 125 g de champignons bruns, frais
- 160 g de riz spécial risotto (par exemple Carnaroli, Arborio) 14-15 minutes de cuisson
- 30 g de vin blanc sec
- 410 g d'eau
- ½ cube de bouillon
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5866.2 kJ / 1402.1 kcal
- Białko
- 75.4 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 90.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 914.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arancini champignons-mozzarella
3h 10min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1 Std.
Ragoût de veau à l'asturienne
2h 45 min
Riz zembrocal
55 Min
Fettuccine tricolores à la norma
1 Std.
Mijoté de veau au miel de lavande
1h 45min
Bœuf en croûte feuilletée
1 Std. 15 Min
Mie goreng 🌶️🌶️
30 Min
Roulés de poireau farcis au poulet
55 Min
Poulet façon bourguignon
35 Min
Parmentier de canard, oignons et curry
1 Std.
Tajine d'agneau aux pruneaux
1h 5min