Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux de la taille de la goulotte (voir "Conseil(s)")
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 6 œufs
- ½ - ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1239.6 kJ / 296.3 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 317.1 mg
Alternatywne przepisy
Poulet rôti, salade de haricots blancs au pesto de roquette
1h
Fettuccine fraîches sauce gorgonzola
45 min
Fricassée de poulet
55 min
Soupe canadienne
40 min
Salade, pâtes au ragoût et crème choco-fraise
35 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Fajitas au poulet et aux champignons
1h
Tarte au magret fumé
45 min
Spaghetti maison aux moules, chorizo et safran
1 godz. 20 min
Mon petit bol de riz cantonais
30 min
Avocat avec œuf et tartare de saumon
45 min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min