Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile végétale
- 1 oignon (60 g env.), coupé en deux et émincé (5 mm)
- 200 g de tranches de porc assaisonnées d'épices à gyros (voie "Conseil(s)")
- 100 g de concombre
- 1 gousse d'ail
-
250
g de fromage blanc nature
lub 200 g de crème aigre 20% m.g. - ¼ c. à café de sel
- ½ c. à café d'herbes aromatiques variées, déshydratées (ex. aneth, menthe, origan)
- pain pita, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1689 kJ / 403 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe chinoise au bœuf
1h 15min
Pita à la dinde façon kebab, sauce blanche
35min
Poulet mariné et pain pita
2ωρ. 50 λεπτ.
Mantì (ravioles turques au bœuf)
45min
Bao burger au porc et aux légumes
3h
Effiloché de poulet à la sauce tomate
30min
Mélange d'épices gyros
5min
Gyozas japonais grillés au porc et gingembre
50min
Croquettes de camembert panées au sésame
30min
Nachos au chili et cheddar
45min
Boulettes de poulet asiatiques
25min
Fajitas de bœuf et guacamole
25min