Spaghetti aux échalotes et au citron

Spaghetti aux échalotes et au citron

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'échalotes pelées et coupées en quatre
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
  • ½ citron jaune non traité zeste râpé et jus
  • 100 g de vin blanc sec
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1500 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 350 g de pâtes sèches, type spaghetti
  • poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 554.3 kcal / 2319.1 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 21.9 g
Węglowodany 71.9 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 330 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...