Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
TM5 TM6

Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy

3.8 (4 oceny)

Składniki

  • 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 70 g wody
  • 20 g kaszy kuskus, razowej
  • 2 szczypty soli
  • 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 20 g czerwonej cebuli
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g miodu, płynnego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 170 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 70 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
  • 15 g czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w plastry
  • 10 g pestek dyni

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1645.3 kJ / 393.2 kcal
Białko
11.7 g
Węglowodany
54.9 g
Tłuszcz
15.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
11.5 g
Sód
596.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy