Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy

Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy

3.6 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • wody
    70 g
  • kaszy kuskus, razowej
    20 g
  • soli
    2 szczypty
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    10 g
  • czerwonej cebuli
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • miodu, płynnego
    5 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
    170 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
    70 g
  • czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
    15 g
  • pestek dyni
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 393.2 kcal / 1645.3 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 54.9 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 596.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...