Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
70 g miodu, płynnego
-
10 g oleju sezamowego
-
70 g sosu sojowego
-
600 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na kawałki (ok. 5 x 3 x 2 cm)
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
450 - 500 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego450 - 500 g zielonego groszku, świeżego
-
400 g wody
-
200 g mleczka kokosowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 łyżek ziaren sezamu białego i czarnego
-
50 g mieszanki młodych sałat
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1365.8 mg
Białko
42.7 g
Kalorie
3098.9 kJ /
740.7 kcal
Tłuszcz
43.4 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Pikantny kurczak z komosą ryżową i sałatką
45 min
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Zupa krem z buraków
45 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.