Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
70 g miodu, płynnego
-
10 g oleju sezamowego
-
70 g sosu sojowego
-
600 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na kawałki (ok. 5 x 3 x 2 cm)
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
450 - 500 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego450 - 500 g zielonego groszku, świeżego
-
400 g wody
-
200 g mleczka kokosowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 łyżek ziaren sezamu białego i czarnego
-
50 g mieszanki młodych sałat
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1365.8 mg
Białko
42.7 g
Kalorie
3098.9 kJ /
740.7 kcal
Tłuszcz
43.4 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Pudding chia z mango i malinami
4 godz. 10 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Carbonara Ramen
30 min