Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
70 g miodu, płynnego
-
10 g oleju sezamowego
-
70 g sosu sojowego
-
600 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na kawałki (ok. 5 x 3 x 2 cm)
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
450 - 500 g zielonego groszku, świeżego
-
400 g wody
-
200 g mleczka kokosowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 łyżek ziaren sezamu białego i czarnego
-
50 g mieszanki młodych sałat
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
740.7 kcal /
3098.9 kJ
Białko
42.7 g
Tłuszcz
43.4 g
Węglowodany
42.1 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
1365.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami
1 godz.
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Makaron udon z kaczką
25 min