
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
filety z ryby o białym mięsie np. dorsza, halibuta, bez skóry i ości (ok. 200 g każdy)4
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
orzechów macadamia, surowych, połówek10 g
-
łodyg trawy cytrynowej, świeżych pokrojonych na 1 cm kawałki10 g
-
liść limonki Kaffir, świeży (opcjonalnie)1
-
ząbki czosnku2
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
ryżu białego, basmati200 g
-
pomidorków koktajlowych300 g
-
liści kolendry, świeżych5 g
-
zielona papryczka chili, świeża (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonej w plastry, do dekoracji1
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
limonka pokrojona w ósemki, do skropienia1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
460.5 kcal /
1926.8 kJ
Białko
37.4 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
1265.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska