
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 5 cm kawałki650 g
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych100 g
-
soli1 szczypta
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych½
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
cukru10 g
-
sosu sojowego15 g
-
soli½ łyżeczki
-
oleju sezamowego, prażonego30 g
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem posiekanej60 g
-
ziaren sezamu, czarnego70 g
-
olej rzepakowy do smażenia
-
pasty wasabi4 łyżeczki
-
ziaren sezamu, białego40 g
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 150 g każdy)4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
714 kcal /
2989 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
50 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
757 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska