Budyń z syropem klonowym

Budyń z syropem klonowym

4.8 40 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g mleka 3,2% tłuszczu (patrz wariant)
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu (patrz wariant)
  • 100 - 150 g syropu klonowego
  • 30 g skrobi kukurydzianej
    30 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • cukier klonowy (opcjonalnie) do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 51.9 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 847.6 kJ / 202.6 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 20.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...