Urządzenia i Akcesoria
Budyń z syropem klonowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu (patrz wariant)
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu (patrz wariant)
-
100 - 150 g syropu klonowego
-
30 g skrobi ziemniaczanej30 g skrobi kukurydzianej
-
2 jajka
-
cukier klonowy (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.9 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
847.6 kJ /
202.6 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Napój owsiany z daktylami
20 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 min
Wegańska owsianka z owocami i cynamonem
15 min
Deser z kaszy manny
20 min
Budyń malinowy
10 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min
Kisiel jabłkowy
10 min
Zimowa czekolada do picia
10 min