Urządzenia i Akcesoria
Budyń z syropem klonowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu (patrz wariant)
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu (patrz wariant)
-
100 - 150 g syropu klonowego
-
30 g skrobi ziemniaczanej30 g skrobi kukurydzianej
-
2 jajka
-
cukier klonowy (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.9 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
847.6 kJ /
202.6 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3h 45min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35min
Francuskie ciastka canelés
14h 30min
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
1h 15min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Kisiel cytrynowy
10min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1h 30min
Deser z kaszy manny
20min
Zimowa czekolada do picia
10min
Kisiel jabłkowy
10min