Wersje kompatybilne
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g dyni piżmowej, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250
g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
lub 250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki - 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g białej kiełbasy, surowej, wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
- 150 g wody
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 150 g sera gorgonzola, łagodnego, pokrojonego na kawałki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2354.3 kJ / 562.7 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1317.3 mg
Alternatywne przepisy
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 分钟
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 λεπτ.
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 λεπτ.
Rösti (TM5)
40 Min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3 Std. 30 Min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1sa 40 dk
Placki z cukinii (low carb)
50 分钟
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 Std. 20 Min
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1 Std.
Mrożony sernik mojito
24 godz. 30 min
Węgierska zupa grzybowa
45 Min