
Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
700 g dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562.7 kcal /
2354.3 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
1317.3 mg