Verdure al forno marinate

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Verdure
  • 900 - 1200 g di verdure miste (ad es. cipolle rosse, porri, carote, zucchine, cavolfiori, broccoli, zucca, barbabietole, finocchi, peperoni, patate o patate dolci)
Marinatura e finitura
  • 50 g di scalogno tagliato a metà
    50 g di cipolla, tagliata a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio di oliva
  • 20 g di succo di limone
  • 40 g di miele
  • 1 cucchiaino di paprica nobile dolce
  • ¼ di cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 321 kcal / 1341 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...