Stufato con patate e champignon

Stufato con patate e champignon

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di carote a pezzi (2-3 cm)
    200 g
  • di olio vegetale
    30 g
  • di cipolle tagliate in otto spicchi
    150 g
  • di funghi champignon tagliati in quarti o in otto parti
    250 g
  • di mezza panna per salse
    200 g
  • di acqua
    950 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    2 cucchiaini colmi
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    ½ cucchiaino
  • polvere di semi di carvi (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
  • di paprica dolce
    1 cucchiaino
  • di patate, a pasta gialla densa a cubetti (1 cm)
    800 g
  • di amido di mais (maizena)
    25 g
  • cipollotti tagliati ad anelli sottili
    3

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 403 kcal / 1687 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 696 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...