Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
½ ząbka czosnku
-
2 łodyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 łodyżki tymianku, świeżego tylko liście
-
3 łodyżki oregano, świeżego tylko liście
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
5 g whisky (opcjonalnie)
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
200 g krewetek, surowych, średnich, obranych oczyszczonych
-
500 g wody
-
400 g gnocchi, gotowych (patrz wskazówka)
-
8 pomidorka koktajlowego
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1284 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
2337.6 kJ /
558.7 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
67.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Fettucine z grzybami
40 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min
Makaron udon z kaczką
25 min