
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g liści bazylii, świeżych
-
30 g orzeszków piniowych
-
2 ząbki czosnku
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu i oprószenia
-
200 g krewetek, surowych, obranych
-
woda do gotowania makaronu
-
1 opakowanie makaronu, suchego, typu spaghetti (400 g)
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
812.2 kcal /
3398.1 kJ
Białko
28.1 g
Tłuszcz
41.6 g
Węglowodany
82.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
1373 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska