
Urządzenia i Akcesoria
Makaron udon z kaczką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
piersi z kaczki, bez skóry, bez kości bez ścięgien i nadmiaru tłuszczu, pokrojonej w cienkie plastry400 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
ząbki czosnku2
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
ziaren sezamu, czarnego10 g
-
ziaren sezamu, białego10 g
-
marchewki pokrojonej 0,5 cm plastry150 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
oleju sezamowego, prażonego20 g
-
miodu50 g
-
octu ryżowego20 g
-
sosu sojowego60 g
-
olej do smażenia
-
makaronu udon świeżego (po ok. 200 g każde)2 opakowania
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1276.2 kcal /
5339.4 kJ
Białko
57 g
Tłuszcz
32.1 g
Węglowodany
187.1 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
1243.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska