Urządzenia i Akcesoria
Makaron udon z kaczką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości bez ścięgien i nadmiaru tłuszczu, pokrojonej w cienkie plastry
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 g ziaren sezamu, czarnego
-
10 g ziaren sezamu, białego
-
150 g marchewki pokrojonej 0,5 cm plastry
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g oleju sezamowego, prażonego
-
50 g miodu
-
20 g octu ryżowego
-
60 g sosu sojowego
-
olej do smażenia
-
2 opakowania makaronu udon, świeżego (po ok. 200 g każde)
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2028.6 mg
Białko
22.6 g
Kalorie
2204.6 kJ /
526.9 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
49.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Makaron udon z krewetkami
30 min
Tantanmen Ramen
45 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min