Makaron udon z kaczką

Makaron udon z kaczką

4.8 116 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • piersi z kaczki, bez skóry, bez kości bez ścięgien i nadmiaru tłuszczu, pokrojonej w cienkie plastry
    400 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • ziaren sezamu, czarnego
    10 g
  • ziaren sezamu, białego
    10 g
  • marchewki pokrojonej 0,5 cm plastry
    150 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • oleju sezamowego, prażonego
    20 g
  • miodu
    50 g
  • octu ryżowego
    20 g
  • sosu sojowego
    60 g
  • olej do smażenia
  • makaronu udon świeżego (po ok. 200 g każde)
    2 opakowania
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1276.2 kcal / 5339.4 kJ
Białko 57 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 187.1 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 1243.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...