Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 140 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di spinaci freschi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 4 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Condimento ricotta e menta
- 5 - 6 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
-
50
g di latte
lub 50 g di acqua - 200 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2519.2 kJ / 602.1 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 907.2 mg
Alternatywne przepisy
Frittatine monoporzioni
35 dk
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35 dk
Mousse ricotta alle erbe e miele
10 Min
Blinis con burrata e scampi
1sa
Insalata di indivia con datteri e arance
25 Min
Gazpacho prosciutto e melone
2 Std. 10 Min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Fairy bread (Pane fatato)
7sa
Tartellette alle cipolle caramellate
1sa
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1sa 30 dk
Bignè con tre mousse
2 Std.
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1 godz. 5 min