Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Tacchino alle erbe aromatiche con crema di peperoni sottovuoto
TM6

Tacchino alle erbe aromatiche con crema di peperoni sottovuoto

4.6 (12 ocen)

Składniki

  • 4 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 5 g di foglie di salvia fresca, lavate
  • 5 g di foglioline di timo fresco, lavate
  • 2 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate

Marinatura

  • 2 limoni, preferibilmente biologici
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 5 g di foglie di salvia fresca, lavate
  • 5 g di senape
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 500 g di fesa di tacchino

Cottura del tacchino

  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Crema di peperoni

  • 250 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
  • 100 g di cipolle a listarelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1461.2 kJ / 349 kcal
Białko
31.7 g
Węglowodany
8.4 g
Tłuszcz
21.1 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
1.7 g
Sód
78 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy