Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo (TM6)

Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo (TM6)

4.3 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Bhajis di cipolla
  • di cipolle a metà o in 3 spicchi in verticale (2-3 piccole)
    300 g
  • peperoncino verde fresco senza semi
    ½ - 1
  • di foglie di coriandolo, fresche
    3 cucchiai
  • di farina di ceci
    150 g
  • di lievito in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale marino
    ½ - 1 cucchiaino
  • di cumino in polvere
    1 cucchiaino
  • di curcuma in polvere
    ½ cucchiaino
  • di semi di senape nera
    1 cucchiaino
  • di succo di limone, spremuto fresco (circa ½ limone)
    30 g
  • di acqua
    150 g
  • olio per frittura q.b.
Salsa al coriandolo e peperoncino
  • di coriandolo fresco a pezzi
    50 g
  • peperoncino verde fresco senza semi
    1
  • di zenzero, radice fresca sbucciato
    1 cm
  • di succo di limone, spremuto fresco (circa ½ limone)
    20 g
  • di yogurt greco bianco, non dolcificato
    50 g
  • di cumino in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale
    ¼ - ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 194.6 kcal / 814.3 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 649.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...