Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką

Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką

4.4 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

Placki
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 200 g serka wiejskiego
  • 1 jajko
  • 30 g mleka
  • 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
Dodatki
  • 40 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
    40 g liści kapusty włoskiej, pokrojonych na kawałki
  • 300 g wody
  • sól do oprószenia
  • olej do smażenia
  • 2 - 4 plastry szynki drobiowej pokrojonej w paski
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 344.8 kcal / 1442.4 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 26.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 1223 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...