Fajitas aux restes de poulet

Fajitas aux restes de poulet

3.4 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

La pâte à tortilla
  • 120 g d'eau
  • 100 g de farine de blé
  • 150 g de farine de blé complet
  • 25 g d'huile d'olive
  • 1 ½ c. à café de sel
La garniture au poulet
  • 20 g d'huile d'olive
  • 250 g de poivrons rouges coupés en lanières (6 x 1 cm)
  • 200 g d'oignons nouveaux coupés en rondelles (1 cm)
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • ½ c. à café de paprika
  • ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 300 g de restes de poulet cuit coupés en morceaux d'1 cm
  • 8 brins de coriandre fraîche ciselés
  • 120 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • le jus d'un citron vert

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 531.8 mg
Białko 47.8 g
Kalorie 1482.5 kJ / 354.3 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 38.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...