Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g butter, cut into pieces (3-4 cm), plus extra for greasing
- 100 g raw almonds
- 2 - 3 cm fresh ginger, peeled
- 100 g brown sugar (see Tips)
- 190 g buttermilk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 210 g spelt flour (see Tips)
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1043.3 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 172.4 mg
Alternatywne przepisy
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
Coffee date muffins
35min
Apple and date cake
1h 30min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Jamaican style ginger cake
1h 20min
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
1h 30min
Zucchini slice
45min
Lime sour cream bundt cake
50min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2h 10min
Apple sponge pudding
1h 20min
Quick almond biscuits
35min