![Ginger bundt cake Ginger bundt cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F158EF8A-0B33-4CB6-89E9-FEDB4E88A4EB/Derivates/89E6A3AF-9E74-44F0-B0A9-5C1605E9AC8A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g butter, cut into pieces (3-4 cm), plus extra for greasing
- 100 g raw almonds
- 2 - 3 cm fresh ginger, peeled
- 100 g brown sugar (see Tips)
- 190 g buttermilk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 210 g spelt flour (see Tips)
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1043.3 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 172.4 mg
Alternatywne przepisy
Lime sour cream bundt cake
50 dk
Peach and plum upside-down cake
50 dk
Date and nut loaf
1h 20min
Zucchini banana loaf
1 godz. 45 min
Pumpkin loaf
1 godz. 45 min
Double ginger and pear cake
1 Std. 35 Min
Apple cinnamon muffins
40 min
Banana, walnut and date loaf
55 Min
Coffee date muffins
35 min
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min
Caribbean carrot cake
2sa 10 dk
Orange and almond cake
2 godz. 20 min