Entenbrust mit Pastinakenpüree und Rotweinreduktion

Entenbrust mit Pastinakenpüree und Rotweinreduktion

4.4 7 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portion

Składniki

  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Rotwein
    125 g
  • Entenbrüste mit Haut je nach Größe (insg. ca. 700 g)
    2 - 4
  • Wasser
    50 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe (siehe Tipp)
    ½ TL
    ½ Hühnerbrühwürfel (für 0,5 l), (siehe Tipp)
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen plus 0,25 TL
    4 Prisen
  • Salz plus 0,75 TL
    4 Prisen
  • Butter
    40 g
  • Pastinaken geputzt, geschält, in Stücken (3 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 421 kcal / 1763 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 677 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...