Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Sesamsamen
- 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g), (siehe Tipp)
- 75 g Teriyaki-Sauce
- 20 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Bowl mit schwarzem Reis und Hühnerfilet
1h
Mini Tarteletts mit weißer Schokolade und Himbeeren
12 Std.
Sous-vide Erdbeeren mit weißem Schokomousse
1 Std. 30 Min
Lachs sous-vide mit Avocadocreme
1 Std. 5 Min
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2 Std. 25 Min
Schweinekoteletts sous-vide, karamellisierte Birnen und Schokoladensauce
3 godz.
Coq au vin
3 godz.
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1 godz. 20 min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 Std. 30 Min
Fruchtiges Pulled Pork
9h 10 min
Tex-Mex Tortilla mit Schweinefleisch
1 godz. 20 min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min