![Sous-vide Oktopus-Salat Sous-vide Oktopus-Salat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3ee5a123-9797-462d-9779-1706978d68c4/Derivates/44d68e4e-582b-4bd7-8b10-9fcbc26d4e99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Oktopus, frisch, Tentakel in Stücken (ca. 2,5 cm)
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 40 g Olivenöl
- ½ - ¾ TL Salz
- 2 Knoblauchzehen, angedrückt
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- 120 g Karotten, in Stiften (0,5 x 5 cm)
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (0,5 cm)
- 80 g grüne Paprika, in Stiften (0,5 x 5 cm)
- 80 g rote Paprika, in Stiften (0,5 x 5 cm)
- 15 g heller Essig
- 5 g Petersilienblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1039 kJ / 248 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4h 30min
Lachstatar auf Avocadomus
15min
Sous-vide Teriyaki Lachs
1 godz. 20 min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 Std. 15 Min
Pavlova mit Früchten
3h 50min
Peruanisches Ceviche
1h 15min
Sizilianischer Crevettensalat
40min
Saibling nach italienischer Art mit Paprikadip und Fenchelsalat
1 Std. 40 Min
Lachstatar mit Avocado und Ei
45 min
Pulpo
2 godz.
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2h 20min
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min