Sous-vide Oktopus-Salat

Sous-vide Oktopus-Salat

4.4 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Oktopus, frisch Tentakel in Stücken (ca. 2,5 cm)
    600 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • Olivenöl
    40 g
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Knoblauchzehen angedrückt
    2
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Wasser bis zur Maximummarkierung
  • Zitronensaft
    30 g
    1 gestr. TL Zitronensäure, (siehe Tipp)
  • Karotten in Stiften (0,5 x 5 cm)
    120 g
  • rote Zwiebeln halbiert, in Scheiben (0,5 cm)
    100 g
  • grüne Paprika in Stiften (0,5 x 5 cm)
    80 g
  • rote Paprika in Stiften (0,5 x 5 cm)
    80 g
  • heller Essig
    15 g
  • Petersilienblätter
    5 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 595 mg
Białko 26 g
Kalorie 1039 kJ / 248 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...