Sous-vide Oktopus-Salat
TM6

Sous-vide Oktopus-Salat

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 600 g Oktopus, frisch, Tentakel in Stücken (ca. 2,5 cm)
  • 1 EL Paprikapulver, edelsüß
  • 40 g Olivenöl
  • ½ - ¾ TL Salz
  • 2 Knoblauchzehen, angedrückt
  • 2 Lorbeerblätter, getrocknet
  • Wasser bis zur Maximummarkierung
  • 30 g Zitronensaft
  • 120 g Karotten, in Stiften (0,5 x 5 cm)
  • 100 g rote Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (0,5 cm)
  • 80 g grüne Paprika, in Stiften (0,5 x 5 cm)
  • 80 g rote Paprika, in Stiften (0,5 x 5 cm)
  • 15 g heller Essig
  • 5 g Petersilienblätter

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1039 kJ / 248 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy