Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Oktopus, frisch, Tentakel in Stücken (ca. 2,5 cm)
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 40 g Olivenöl
- ½ - ¾ TL Salz
- 2 Knoblauchzehen, angedrückt
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- 120 g Karotten, in Stiften (0,5 x 5 cm)
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (0,5 cm)
- 80 g grüne Paprika, in Stiften (0,5 x 5 cm)
- 80 g rote Paprika, in Stiften (0,5 x 5 cm)
- 15 g heller Essig
- 5 g Petersilienblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1039 kJ / 248 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1 Std. 15 Min
Rotes Curry mit Ente
1h 10min
Gefüllte Hühnerfilets sous-vide
3h 30min
Suppen Bowl mit Pilzen und Saibling
1 Std. 15 Min
Bouillabaisse
1h 25min
Gefüllte Calamari vom Grill
50min
Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)
35 min
Chili-Schokoladeneis mit Whiskey-Sirup
15 Std.
Eier in Dijonnaise
35 min
Rindfleisch-Wok mit roten Zwiebeln und Brokkoli
1h 10min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1 Std. 20 Min
Chicken Drumsticks mit Whisky-Glasur
45min