Brioche moelleuse

Brioche moelleuse

4.1 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
10 parts

Składniki

  • 130 g de lait et un peu pour la dorure
    130 g de crème fraîche, et un peu pour la dorure
  • 20 g de levure boulangère fraîche
    10 g de levure boulangère sèche
  • 500 g de farine de blé type 55, et un peu pour fariner
  • 4 œufs
  • 10 g de sel
  • 50 g de sucre en poudre
  • 200 g de beurre doux froid, coupé en morceaux
  • farine de blé pour le plan de travail
  • 1 jaune d'œuf pour la dorure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 10 parts

Kalorie 3912.8 kcal / 16371.3 kJ
Białko 92.1 g
Tłuszcz 194.9 g
Węglowodany 448.4 g
Błonnik 18.9 g
Tłuszcz nasycony 114 g
Sód 4263.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...