Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
130
g de lait, et un peu pour la dorure
lub 130 g de crème fraîche, et un peu pour la dorure -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 10 g de levure boulangère sèche - 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le plan de travail
- 1 jaune d'œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 10 parts
- Kalorie
- 16371.3 kJ / 3912.8 kcal
- Białko
- 92.1 g
- Węglowodany
- 448.4 g
- Tłuszcz
- 194.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 114 g
- Błonnik
- 18.9 g
- Sód
- 4263.5 mg
Alternatywne przepisy
Brioches italiennes
3h 15 min
Gâteau vapeur vanille, fraise, rhubarbe
1h 15 min
Bonbons chocolat viennois
50min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Tarte à gros bords
1h 50 min
Palets bretons à la coco
45min
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Chantilly
5 min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Crème dessert au chocolat
25 min