Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de lait, et 2 c. à soupe
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 75 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 125 g de beurre ramolli, en morceaux
- 8 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Baguette viennoise
2h 30min
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Petits pains au lait
1sa 45 dk
Chouquettes du goûter
35 min
Briochettes parisiennes
4u. 5min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche Nanterre
4h 15min