Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 35 g de beurre, ramolli, et 1 noisette
- 300 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9234 kJ / 2192 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15 godz. 25 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 Std. 10 Min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Pain au levain
17 Std.
Petits pains au lait
1h 45min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Pain de campagne en cocotte
2 godz. 10 min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pains à burgers américains
3ωρ. 15 λεπτ.
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min