Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 35 g de beurre, ramolli, et 1 noisette
- 300 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9234 kJ / 2192 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3j 10 menit
Baguette viennoise
2j 30 menit
Pain de seigle
4sa 10 dk
Petits pains au lait
1u. 45min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Pain au levain
17h
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Brioche butchy à partager
3h 50 min
Pains à burgers américains
3hod. 15min
Baguette tradition
15h 25min
Brioche Nanterre
4h 15min