Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 180 g d'œufs (3 œufs moyens env.)
- 180 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 180 g de farine de blé
- 5 g de rhum
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1219.1 kJ / 291.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 93.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Pâte à pizza
1h
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Petits pains aux pralines et chocolat roses
1 godz. 50 min
Fondant au chocolat
40 min
Gâteau aux pommes
1h
Pâte à crêpe vanillée
1 godz. 40 min
Chouquettes du goûter
35 Min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2h 30min
Brioche moelleuse
4 godz. 15 min
Purée mousseline
40 min