Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 65 g de jus de citron
- 65 g de sucre en poudre
- 65 g d'eau
La pâte à gâteau
- le zeste de 3 citrons jaunes non traités
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g d'huile d'olive
- 230 g de sucre en poudre
- 180 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2005 kJ / 478 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Cake orange-pavot
1 godz.
Chiffon cake à l'orange
1 godz. 15 min
Palets bretons à la coco
45 min
Cake au citron
1h 50min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 godz.
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Brioche extra moelleuse
3h 45 min
Gâteau moelleux au chocolat
40min