Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 65 g de jus de citron
- 65 g de sucre en poudre
- 65 g d'eau
La pâte à gâteau
- le zeste de 3 citrons jaunes non traités
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g d'huile d'olive
- 230 g de sucre en poudre
- 180 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2005 kJ / 478 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux pommes et poires
50 Min
Fondant au chocolat
40min
Biscuits au citron
55 Min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Gâteau aux pommes
1h
Cake au citron
1h 50min
Madeleines au citron
6 Std. 40 Min
Croquets aux noix de pécan
55 Min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2 godz. 25 min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Muffins façon pizza
35 Min
Gâteau moelleux au chocolat
40min