Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait demi-écrémé
- 8 g de levure boulangère sèche
- 70 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- 500 g de farine
- 1 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.2 kJ / 407.1 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 318.9 mg
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3u. 10min
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Biscuits au citron
55min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Chouquettes du goûter
35min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Pain express au sésame
1h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min