Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait demi-écrémé
- 8 g de levure boulangère sèche
- 70 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- 500 g de farine
- 1 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.2 kJ / 407.1 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 318.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche tressée à la cannelle
8h
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min.
Chocolats de Pâques
15min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7 Std.
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Palets bretons à la coco
45min
Bagel en 3 ingrédients
35 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min