Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour le saladier
- 220 g d'eau, à température ambiante
-
1
c. à café de sucre en poudre (opcjonalnie)
lub 1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie) -
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 8 g de levure boulangère sèche (2 c. à café rases) - 400 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1835.3 kJ / 438 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15 Std. 25 Min
Pain de campagne
3h 45 min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Purée mousseline
40min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Brioche tressée
14h 40min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Pâte à pizza italienne
2 godz. 5 min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Pains à burgers américains
3 godz. 15 min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Chantilly
5 min