Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait
-
1
sachet de levure boulangère sèche
lub 20 g de levure boulangère fraîche - 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
-
1
c. à soupe d'extrait de vanille liquide
lub 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger ou de rhum. - 500 g de farine
- 85 g de sucre en poudre
- 4 g de sel
- 180 g de beurre, en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- sucre en grains (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 16061.7 kJ / 3838.8 kcal
- Białko
- 83.2 g
- Węglowodany
- 479 g
- Tłuszcz
- 172.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 101.9 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1901.3 mg
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4sa
Sucre à la framboise
5 menit
Pâte à pizza
1sa
Bonbons chocolat viennois
50 dk
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Baguette en épis au sésame
15h 45 min
Pain au sarrasin et aux graines
2h 35min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 dk
Brioche feuilletée
5sa
Croque façon Fast Food
3h
Baguette tradition
15 godz. 25 min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min