Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait
-
1
sachet de levure boulangère sèche
lub 20 g de levure boulangère fraîche - 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
-
1
c. à soupe d'extrait de vanille liquide
lub 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger ou de rhum. - 500 g de farine
- 85 g de sucre en poudre
- 4 g de sel
- 180 g de beurre, en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- sucre en grains (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 16061.7 kJ / 3838.8 kcal
- Białko
- 83.2 g
- Węglowodany
- 479 g
- Tłuszcz
- 172.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 101.9 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1901.3 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Fraisier
15 godz.
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Pain rapide
1 godz. 15 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche tressée
14h 40min
Pâte à pizza italienne
2 godz. 5 min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2 godz. 30 min
Gâteau moelleux au citron
1 godz.
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Chouquettes du goûter
35min